Brombærmarmelade
Lige nu bugner det med brombær alle vegne, lige klar til at plukke.
Jeg har lavet en helt klassisk brombærmarmelade med syltesukker, fordi så behøver du ikke tilføje mere stivelse. Du kan også bruge almindelig sukker og koge marmeladen længere tid, for at tykne den.
Jeg er en af dem, der ikke syntes, at kerner er så lækre i marmelade, så jeg blender min marmelade efter kogning og passere den igennem en sigte efter kogning. Det behøver du bestemt, at ikke gøre.
Til min mand koger jeg marmeladen på ret svag varme, for at bevare de hele bær og lige inden marmeladen hældes på glas får den 1/2-1 dl whisky. For det elsker han.
Pluk nu rigeligt med brombær, så du har marmelade til hele vinteren.
Equipment
- 5 Små glas af ca. 1 dl
- Stor gryde
Ingredienser
Brombærmarmelade:
- 1,5 kg Frisk plukket brombær
- 2 stk Vaniljestænger
- 10 spsk. Syltesukker
- 1 stk Økologisk citron
Sådan gør du
Brombærmarmelade:
- Skyld brombærrene og kom dem op i en stor gryde
- Kom en spsk. sukker på et spækbræt
- Mas vaniljekornene ud af stængerne og mos dem sammen med sukkeret.
- Kom vaniljesukkeret op til bærrene sammen med sukker og saft og skal af 1 øko citron.
- Lad brombærrene koge ved svag varme i c.a 10-15 min
- Skold glassene i kogende vand og kom lidt atamon i og hæld ud igen.
- Kom den færdige marmelade på glas og luk godt til.
- Velbekomme.