Grove Pitabrød
Lækre hjemmebagte pitabrød, så bliver det ikke bedre. Jeg har lavet mine pitabrød med grahamsmel, så der er lidt struktur i. Du kan bage dem i lige netop den størrelse du ønsker, måske bitte små til børnenes madpakker eller store til dig selv, med plads til mange grøntsager.
Grahamsmelet kan byttes ud med andre grove meltyper.
Det er ret nemt at bage sine egne pitabrød.
Har du lyst til en hurtig pizza, kan pitabrødet flækkes og bruges som bund.
Grove Pitabrød
Antal: 8
Equipment
- Røremaskine med dejkrog
- Kagerulle
Ingredienser
- 3 dl Sødmælk
- 25 g Gær
- 10 g Groft salt
- 2 spsk Olivenolie
- 200 g Grahamsmel
- 200 g Hvedemel med høj bageevne
Sådan gør du
- Lun sødmælken og ud rør gæren heri.
- Tilsæt olivenolie og grahamsmelet og rør det lige sammen.
- Tilsæt salt og hvedemelet og rør dejen ,ca. 10 min på røremaskinen, til dejen er samlet om dejkrogen og slår mod siden på skålen. Dejen skal være blød og lækker.
- Lad dejen hæve til dobbelt str. ca. 30 min. Jeg lader min dej hæve i en stor condi (plast ) bøtte med låg på, smurt med olie i bunden og på siderne, ikke meget olie, bare en lille smule. Jeg sætter en elastik om condibøtten, så er det meget nemt, at se hvor meget dejen er hævet.
- Når dejen er færdig hævet, hældes dejen forsigtigt ud på bordet uden mel.
- Del dejen i 8 stykker (eller flere, hvis der ønskes mindre pitabrød) og tril dem til boller ved at spænde dem op ( læg en dejklump på bordet, læg en hånd over så fingerspidserne står på bordet og kør fingerspidserne rundt i cirkler, så dejklumpen rører hånden inden i, samtidig med at du trykker let ned med hånden over dejen. Håber det giver mening )
- Lad bollerne efterhæve til dobbelt str, ca. 30 min. tildækket med et viskestykke.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Lad bagepladerne blive i ovnen.
- Jeg har bagt mine på bagestål og har du et bagestål skal det i ovnen 1 time på max varme og skrues ned, når pitabrødene skal i ovnen.
- Når din ovn er varm, rulles bollerne ud med en kagerulle til runde brød, så tyndt som muligt.
- Læg pitabrødene på et stykke bagepapir og træk bagepapiret over på den varme plade, bag 3-4 stk af gangen.
- Bages ca. 8 min, de må ikke blive for mørke. Gør dig selv den tjeneste og kik på ovnen, pitabrødene løfter sig ret hurtigt.
- Afkøles på en bagerist.