Pølsebrød, sommerens bedste.
Når du engang har prøvet, at bage pølsebrød selv, køber du ikke færdige pølsebrød igen. Hjemmebagte smager så meget bedre og du ved hvad du spiser.
Bag gerne en større portion og frys dem ned, så er det nemt lige at tage det antal op af fryseren, som du skal bruge. Pølsebrødene varmes i ovnen på 200 grader eller lunes på grillen.
Pølsebrød
Antal: 10
Ingredienser
- 25 g Gær
- 2 1/2 dl Sødmælk
- 1 stk Æg
- 100 g Fuldkornsdurummel
- 325-350 g Alm. hvedemel
- 1 tsk Salt
- 50 g Blødt smør
- 1 stk Æg Bruges til at pensle pølsebrødene med.
Sådan gør du
- Lun mælken og udrør gæren heri.
- Tilsæt æg og fuldkornsdurummel og rør det godt sammen på røremaskinen med dejkrog.
- Herefter tilsættes salt og hvedemelet. Rør igen godt, så det bliver en sammenhængende masse.
- Smørret tilsættes dejen i små stykker imens maskinen kører.
- Ælt dejen på maskinen indtil dejen slipper dejkrogen.
- Lad dejen hæve til dobbelt str. Jeg bruger en stor kondibøtte med låg og sætter en elastik omkring bøtten, så er det nemt, at følge med i hævningen.
- Hæld dejen ud på bordet og dej i 10 stk.
- Tril hvert stykke dej til en aflang pølse og læg pølsebrødene i en bradepande med bagepapir, så de næsten ligger side om side.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Efterhæver 30 min eller til de er sammenvokset.
- Pensel pølsebrødene med sammen pisket æg.
- Bages ca 10-15 midt i ovnen.
- Afkøles på en bagerist.