Squashboller
De her squashboller er virkelig bløde og luftige. Jeg har bagt dem mange gange efterhånden og syntes nu, at opskriften er lige i skabet.
Squash indeholder væske og da mængden af væske er forskellig fra squash til squash, er tricket at få krammet så meget væde ud af som muligt.
Har du have og har plads til en squash plante, har du lækre squash hele sommeren og ind i efteråret. Det er en meget gavmild plante, der kan bruges både i det salte og det søde køkken. Og ellers er det en relativt billig spise at købe.
Nyd squashbollerne med smør og hjemmelavet marmelade, eventuelt en god skive ost.
Bollerne er fryseegnet.
Squashboller
Antal: 18
Ingredienser
- 50 g Gær
- 5 dl Vand, lunkent
- 80 gr Olie, rasp eller en smagsneutral
- 100 g Yoghurt, uden smag
- 5 g Salt
- 30 g Lys sirup
- 200 g Fuldkorns speltmel
- 200 g Manitoba mel
- 500 g Hvedemel med højt gluten indhold, måske 50 g mere, hvis den revne squash er meget våd.
- 350 g Squash, revet
- 100 g Solsikkekerner
Pensling:
- 1 stk Æg, sammenpisket
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lune vand.
- Tilsæt mel, salt, olie, sirup, yoghurt og rør i røremaskine med dejkrogen, til dejen er samlet om dejkrogen. Det tager ca. 10 min.
- Kram den revet squash, så eventuelt saft kommer væk fra squashen.
- Kom squash og solsikkekerner i dejen og rør det hele let sammen.
- Lad dejen hæve til dobbelt str. Det tager 1 time til 1 1/2. Dejen hæver i skålen med et stykke film over eller i en condibøtte med låg på.
- Når dejen er færdig hævet, hældes dejen ud på køkkenbordet og deles i 18 stykker.
- Rul hver bolle og sæt på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve 30 min tildækket med et viskestykke.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Og damp hvis din ovn kan det.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg
- Bag bollerne i midten af ovnen ca. 15 -20 min
- Lad bollerne afkøle på en bagerist, men nyd en med det samme.