Juleopgradering på hindbærsnitter.
Jeg har lavet en juleopgradering på den klassiske hindbærsnitte.
Med cakefactor og kakao i mørdejen.
I stedet for hindbærsyltetøj er der hjemmelavet kvædemarmelade. Jeg er så heldig, at have et kvædetræ i min have. Kvæder dufter afsindigt dejlig og får den smukkeste orange farve, når de bliver kogt.
Opskriften på kvædemarmelade ligger under vinterkagen. Kan du ikke finde kvæder, så brug en anden marmelade, måske en brombær eller en abrikosmarmelade.
Cakefactor er et krydderi fra Mill og Morter. Har du det ikke, så brug kanel, ingefær, nellike osv.
Jeg bruger kakao fra Callebaut, den er dyr, med smager fuldstændig fantastisk.
Sidste tip, lad være med at overbage figurene, de skal være let bløde, når du tager dem ud af ovnen. Bager du dem for meget, bliver de hårde og det er ikke meningen.
Lad børnene være med til at udstikke figurene og dekorere, de vil elske, at få lov til, at lave deres egne figurer.
Jule hindbærsnitter
Equipment
- Metaludstikker
Ingredienser
- 75 g Mel
- 25 g Kakao
- 1 tsk Cakefactor
- 50 g Flormelis
- Et nip Salt
- 75 g Smør
- 1/2 Æg
Marmelade:
- Kvædemarmelade
Pynt:
- Flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
- Pulverfarver, rød, grøn osv
- Forskelligt sukkerpynt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen til det ligner smuller og samle med ægget.
- Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir i ca. 3-4 mm tykkelse.
- Læg på køl 1 times tid.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Udstik i ønskede figurer. Husk at der skal være to af hver.
- Bages i midten af ovnen ca. 8 min.
- Afkøles.
- Rør flormelis med æggehvide til en tyk pasta, del op i små skåle og indfarv i ønskede farver.
- Klip en trekant af bagepapiret, der bliver 2 af et ark.
- Lav et cornet.
- Dekorer halvdelen af figurene. Lav bundfarven tørre og sprøjt oven på.
- Dekorer med sukkerpynt efter ønske.
- Kom kvædemarmelade, opskriften finder du under vinterkagen, på den anden 1/2 af figurene.
- Læg de dekorerede figurer oven på dem med marmeladen.
- Nyd dine juleopgraderede hindbærsnitter.