Fransk Nougat med nødder.
Fransk nougat er en sjov størrelse. Det er blødt, sejt, sødt, hårdt og blandet med nødder og tørret frugt.
Massen kan blandes med lige præcis de nødder osv. man bedst kan lide.
Jeg kan bedst lide, at fransk nougat er lidt hård og så er det lidt sjovt, at fransk nougat stammer fra Frankrig, nærmere bestemt Montelimar i 18. tallet.
Skåret i stænger og pakket i celofan, har du den fineste vært/værtinde gave til besøg i julen.
Eller som årets mandelgave, i stedet for den sædvanlige marcipangris.
Ingredienser
- 275 g Sukker
- 150 g Lys sirup
- 110 g Glukosesirup
- 150 g Vand
- 2 stk. Pasteuriseret æggehvider
- 2 spsk. Sukker
- 100 g Grønne pistacier, mandler, hasselnødder, valnødder og tranebær.
- 1 stk. Øko lime, skallen.
Sådan gør du
- Kom sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til 140 grader. Der må ikke røres i gryden.
- Imens piskes æggehviderne stive i en røremaskine med piskeris på.
- Tilsæt de 2 spsk. sukker og pisk igen.
- Når sukker massen i gryden når 140 grader, hældes sukkermassen i en tynd stråle, ned i de stift piskede æggehvider i mens røremaskinen kører på 1/2 kraft. Husk at sukkermassen skal hældes ude i siden af røreskålen.
- Skrue helt op for hastigheden på røremaskinen og pisk til massen bliver sej og ligner fransk nougat.
- Kom massen ud på bordet og ælt, kort nødderne/tørret frugt og revet limeskal ind i.
- For en firkantet eller aflang box med bagepapir og pres massen ned i. Så der kommer en lige overflade.
- Afkøles ved stuetemperatur til næste dag.
- Skæres ud i passende str.
- Opbevares i tæt sluttende box.