Honningkage fordej
Så er det nu, du skal i gang med fordejen til julens honning hjerter og bomber, så dejen kan udvikle en dejlig smag. Jeg har set, at de store konditorrier alle sætter gang i deres fordej, når decembers julebag er overstået. En måneds tid før er rigeligt. I hvert fald med denne opskrift.
Jeg skal både lave honninghjerter og honningbomber. For jeg elsker begge dele og syntes begge hører julen til.
Det tager kun 10 min. Resten skal gøres i december. Hurra for første juleforberedelse i hus.
I opskriften blander jeg honning/mel og sirup/ mel hver for sig, fordi jeg godt kan li` at bruge dejene hver for sig også. Men du kan sagtens blande honning, sirup og mel sammen i et.
Jeg bruger 1/2 honning og 1/2 sirup fordi jeg syntes, at det giver en mere intens, dyb smag, som jeg godt kan li`.
Equipment
- 1 gryde
- 2 lufttætte bøtter
- 1 dejskraber
Ingredienser
Honningkage fordej:
- 800 g Kagehvedemel
- 400 g Honning
- 400 g Mørk sirup
Sådan gør du
Honningkage fordej:
- Varm honningen op i en gryde til alt er smeltet.
- Tilsæt 400 g kagehvedemel
- Rør rundt til massen er samlet.
- Kom massen op i en lufttæt bøtte. Jeg bruger en condibøtte.
- Varm den mørke sirup op i en gryde og smelt den uden at koge.
- Kom 400 g kagehvedemel i.
- Rør rundt til massen er samlet.
- Kom massen i en lufttæt bøtte.
- Sæt de to bøtter i et skab til de skal bruges i december måned.
- Resten af opskriften kommer senere.