Vaniljecreme
En lækker tyk hjemmekogt vaniljecreme med masser af store fede vaniljekorn i, er noget af det bedste, der findes. Det kan klart smages, hvis du bruger en rigtig god vaniljestang.
Det tager kun 10 min, at piske en vaniljecreme sammen.
Pisker du 1 del fløde og vender i, har du en konditorcreme, der kan bruges i f.eks. lagkager.
Equipment
- Gryde
- Piskeris
Ingredienser
Vanilje creme:
- 3 dl Sød mælk
- 4 stk. Æggeblommer
- 1 stl. Vaniljestang
- 45 g Sukker
- 25 g Maizena
Sådan gør du
Vanilje creme:
- Del vaniljestangen på langs.
- Skrab kornene ud med en skarp kniv og mas kornene i sukkeret.
- Kom alt op i en gryde og lad det koge op.
- Kog cremen i mens du pisker, så det ikke brænder på.
- Jeg smager altid på cremen, om den er kogt nok.
- Kom cremen i en flad bøtte.
- Dæk cremen med husholdningsfilm, filmen skal ligge nede på cremen, så der ikke dannes kondens.
- Afkøles i en times tid.