Aristokrater ( Julesmåkager )
Aristokrater er en af julesmåkagerne hjemme hos mig. Vi er ikke helt enige, om der skal være chokolade i eller ej. I opskriften fra min mands familie er der ikke chokolade i, men jeg tænker det er en smags sag. Den opskrift bliver ikke bragt her, da det er deres familie opskrift.
Der findes så mange lækre jule småkager, som det egentlig er synd, at vi ikke bager noget oftere.
Du kan sagtens lave en større portion aristokrater og fryse dem i pølser, så er det nemt, lige at bage til uventede gæster eller hvis du som jeg, bedst kan lide nybagte småkager.
Bager du en større portion, er der også til en fin værtinde gave. Læg småkagerne i en lille pose og sæt en fin sløjfe på.
Jeg bruger som altid kagehvedemel til småkager, da det indeholder mindre gluten og giver dejligt sprøde småkager. Har du ikke kagehvedemel bruger du selvfølgelig almindelig hvede mel.
Hvor fint du hakker nødder og chokolade er en smagssag. Gør det du bedst kan li`
Opbevar altid dine småkager i tætsluttende kagedåser med bagepapir eller køkkenrulle i.
Ingredienser
- 110 g Smør i små tern
- 75 g Brun Farin
- 20 g Sammenpisket æg
- 125 g Kagehvedemel
- 1/2 Vaniljestang, kornene.
- 25 g Nøddeflager
- 25 g Hakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Rør smør, brun farin, vaniljekorn, æg og mel sammen.
- Tilsæt nøddeflager og chokolade og rør det i.
- Kom massen på et stykke bagepapir og form massen til en pølse, i den str du ønsker dine småkager.
- Læg massen på køl en times tid.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær 3 mm skiver af småkagepølsen og placer dem på et stykke bagepapir.
- Bages ca, 8-10 min i midten af ovnen.
- Afkøl
- Opbevares i kagedåse.