Bløde lakrids karameller
Karameller er både til voksne og børn. Og de kan tilsættes alt muligt. Lakrids, hindbærpulver, nødder, chokolade, portvin osv. Det er kun fantasien der sætter grænsen.
Det er altså ikke svært, at koge karameller, det kræver bare lidt toldmodighed.
Vil du gerne have karameller der er hårde, skal din karamel koges lidt længere.
Der er bare noget helt særligt over, at pakke en karamel ud af det knitrende papir. Og opbevaret i en fin dåse, så bliver det ikke bedre.
Ingredienser
- 250 g Sukker
- 1/2 L Fløde
- 150 g Glukosesirup
- 1/2 tsk. Fint lakridspulver Johan Bulow` s smager fantastisk
- Et nip salt
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne op i en gryde. Minus salt og lakridspulver.
- Lad massen koge op og skru ned på 4-5 ca. Massen skal stå og småboble, men ikke koge. Rør i massen engang imellem. Så den ikke sætter sig i bunden.
- Det tager en lille times tid.
- Når massen er 120 grader, er den færdig.
- Tilsæt salt og lakrids.
- Kom karamelmassen op i en firkantet box foret med bagepapir.
- Luk boxen og lad karamelmassen sætte sig et døgns tid.
- Karamelmassen skæres i passende stykker og pakkes ind i karamel papir.