Chokolade cookie dough is.
Chokolade cookie dough is.
Antal: 10
Ingredienser
- 75 g Blødt Lurpak smør
- 25 g Sukker
- 25 g Brun farin
- 1 tsk Vaniljepasta eller 1/2 vaniljestang
- 1/2 dl Sødmælk
- 10 Saltkorn
- 150 g Hvedemel
- 50 g Fint hakket mørk chokolade
Is:
- 5 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 25 g Flormelis
- 1/2 stang Vanilje
- 5 dl Fløde
- 150 g Mørk chokolade af god kvalitet Feks. Callebaut
- 50 g Chokolade chunks, mørk. Eller hakket mørk chokolade.
Sådan gør du
Cookie dough:
- Start med at lave cookie dough dejen.
- Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne og rul dejen til en lang pølse.
- Pak dejen i bagepapir og frys et døgns tid.
Is:
- Pisk æggeblommer, vanilje og flormelis til æggesnaps.
- Pisk fløden til let skum.
- Vend flødeskum og æggesnaps let sammen med en dejskraber.
- Smelt chokoladen. Jeg gør det i micro.
- Vend den smeltede chokolade i fløde/æggemassen
- Til sidst vendes chokoladechunks i.
- Hæld massen op i en fryseegnet bøtte og sæt på frys.
- Imens isen hygger i fryseren, tages dejen op.
- Skær ca. 1/2 delen af dejen op i små mundrette bidder.
- Frys resten af dejen til en anden gang, hvis der er noget tilbage.
- Rør dej stykkerne i ismassen og sæt på frys til næste dag.
- Du kan evt. pynte isen med chokolade og små dej stykker på toppen.