CITRONMÅNE I SKYEN

CITRONMÅNE I SKYEN

En super saftig og syrlig citronmåne med marcipan, du ikke må snyde dig selv for. Meget nem opskrift, der er lige til, at gå til.

En citronmåne skal altså smage af citron, altså sådan rigtig meget af citron. Samspillet imellem den sure citron og det søde marcipan og flormelis er simpelthen så ………fantastisk.

Jeg siger der bare: Du har købt din sidste citronmåne på tanken.

Gider du ikke alt det der pynteri, så bag kagen og kom topping på…….. og stop der.

Ideen til denne citronmåne kom en aften, hvor vi sad og nød det gode vejr og kikkede op på himlen, hvor stjernerne blinkede og månen lyste igennem et par lette skyer.

Citronmåne i skyen

Forb. tid30 minutter
1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 6

Ingredienser

  • 200 g Blødt smør
  • 200 g Lyst rørsukker
  • 200 g Kagehvedemel Alm hvedemel, hvis du ikke kan finde kagehvedemel
  • 100 g Revet marcipan
  • 1 dl Yoghurt
  • 4 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljepasta
  • 1 1/2 tsk Bagepulver
  • 1 nip Salt
  • 1 dl Citronsaft fra øko citroner ca. 3-4 stk.
  • 3 stk Øko citroner, revet skal heraf

Citrontopping:

  • Flormelis
  • Citronsaft
  • Guldstøv

Skyer:

  • 100 g Hvid chokolade
  • Bagepapir

Sådan gør du

  • Pisk blødt smør og sukker til en homogen masse
  • Pisk et æg i af gangen og sørg for at ægget er pisket godt i hver gang.
  • Bland de tørre ingredienser
  • Pisk 1/2 delen af de tørre ingredienser i
  • Pisk Yoghurt og citronsaft,citronskal og vaniljepasta i.
  • Rør resten af de tørre ingredienser i.
  • Vend den revne marcipan i.
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • For en springform på 22-23 cm i dia med bagepapir på bunden.
  • Fordel kage massen i formen og bag kagen i ca. 45-60 min.
  • Stik en stegegaffel forsigtigt i kagen efter 45 min, hænger der noget dej på, skal kagen have længere.
  • Lad kagen afkøle i formen på en rist.
  • Når kagen er afkølet, løsnes den forsigtigt med en kniv hele vejen langs formens kant.
  • Springformen bruges til at udstikke månen.

Citrontopping:

  • Rør flormelis med citronsaft til det har en ret tyk konsistens og fordel det over kagen.
  • Jeg har drysset guldstøv på, Dette kan undlades. Det giver bare et fint look.

Skyer:

  • Smelt chokoladen i micro ovn til 28 grader. Først 30 sek. derefter 10 sek. osv. indtil alt er smeltet og de 28 grader er nået, Der skal røres en del i chokoladen.
  • Kram bagepapiret helt sammen og glat det ud igen. Dette gøres for at få en en ujævn overflade.
  • Smør chokoladen ud over papiret og lad det sætte sig.
  • Når chokoladen har sat sig, brækkes den i stykker og sættes på månen.
  • Resten af kagen spises eller gemmes i fryseren til næste opskrift, der er på vej.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *