Fastelavnsboller af wienerdej med pistacie/citron remonce, super syrlig citroncreme og silke blød mascarpone flødecreme
Det her er de lækreste fastelavnsboller, lavet af wienerdej, lige som dem man køber hos bageren. Kombinationen af pistacie, citron og mascarpone er fantastisk. Den kan altså noget fantastisk ved smagsløgnene……. jeg er lidt forelsket.
Jeg er ikke så meget til flødeskum, men det skal ikke forhindre dig i, at fylde dem med flødeskum i stedet for marcarpone flødecremen. Men jeg syntes du skal prøve den.
Det er nu, der skal spises fastelavnsboller……… såååå sæt i gang.
Prøv lige, at se det billede, af den færdige fastelavnsbolle. MUMS.
Antal: 10
Equipment
- Kagerulle, sprøjtepose, rillet tyl.
Ingredienser
- 3 dl Sødmælk
- 25 g Gær
- 2 stk Æg
- 1/2 tsk Salt
- 60 g Sukker
- 550 g Mel
- 60 g Lurpak smør
- 250 g Lurpak smør til at pakke ind i dejen.
Remonce:
- 60 g Fint hakket grønne pistacier
- 60 g Smør
- 60 g Rørsukker
- 60 g Marcipan
- 1 stk Øko citron, saft og skal
Citroncreme:
- 200 g Hvid Chokolade
- 1/2 dl Fløde
- 1/2 dl Citronsaft
Mascarpone flødecreme:
- 200 g Mascarpone
- 1 dl Fløde
- 2 spsk Flormelis
Pynt:
- Fint hakkede grønne pistacier
- Flormelis
- 1 stk æg
Sådan gør du
- Se under tebirkes, hvordan dejen laves. Indtil dejen rulles ud for sidste gang.
- CITRONCREME:
- Citroncremen laves ved at smelte chokolade i microovn og lune fløden, rører det sammen og tilsætte citronsaft. Dæk skålen med film, helt nede ved cremen og stil på køl.
- MASCARPONE CREME:
- Alt piskes sammen og kommes i en sprøjtepose med en rillet tyl. Og lægges på køl.
- Dejen rulles ud til 20 x 50 cm.
- Del dejen i 10 lige store stykker.
- Remoncen røres sammen og fordeles på midten af hver dej stykke.
- Dej stykkerne lukkes nu, ved at tage alle 4 hjørner og klemme dem sammen.
- Hver side nippes ( klemmes hele vejen op ) nu sammen, så der er helt lukket ind til remoncen.
- Læg bollen på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne hæve en 1/2 times tid under et klæde.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Når dejen er hævet, pensles bollerne med et sammen pisket æg.
- Bages ca. 15-20 min på næst nederst rille
- Afkøles
- Bollerne klippes op med en saks.
- Fyldes med citroncreme i midten og mascarpone cremen uden om.
- Overbollen lægges på og der kan drysses med hakket pistacie og sigtes med flormelis.
- Har du overskud af mascarpone cremen, kan den duttes på toppen.
- Velbekomme