Fersken blondie med koldskål.
Den fineste sommerkage, i de fineste sarte gule sommer farver. Kagen emmer af sommer og sol, med ferskner, citron, koldskål og fløde.
Kagen har det fineste snit med boblekransen inden i og ovenpå.
Det er en kage der tager tid, ventetid……. men det er bestemt ventetiden hver. En kage der kan ligge i fryseren, til en dag der kommer gæster forbi, hvis altså ikke den er spist inden.
Jeg lavede egentlig kagen, fordi jeg havde dåseferskner, der skulle have været brugt til noget, der blev aflyst og der var en 1/2 l koldskål i køleskabet.
Equipment
- By Ditte Julie silikoneform med bobler, og bobler krans, kageplast, springform.
Ingredienser
- 4 stk Æg
- 200 g Sukker
- 200 g Blødt smør Lurpak
- 1 knivspids Salt
- 200 g Kagehvedemel eller alm mel
- 100 g Hvid hakket chokolade Jeg har brugt callebaut welvet
- 100 g Groft hakket valnøddekerner Eller andre nødder
- 200 g Ferskner fra dåse Friske kan også bruges
Ferskenmousse:
- 4 bl Husblas
- 500 g Ferskner fra dåse
- 50 g Flormelis
- 1/4 dl Citronsaft
- 1 spsk Vaniljepasta Eller 1/2 vaniljestang, korn heraf
- 1 dl Skyr
- 3 dl Fløde
Koldskålsmousse:
- 7 bl Husblas
- 4 dl Koldskål med citron
- 1/2 dl Citron
- 80 g Sukker
- 2 dl Fløde
Pynt:
- 200 gr Hvid chokolade Måske lidt gul pulverfarve
- Guld chokoladeperler Mine er fra special moment
- Lyseblå forglemmigej Eller andre blomster, eller ingen blomster
Sådan gør du
- Start med ferskenmoussen da den skal på frost.
- Læg husblas i koldt vand i ca 10 min.
- Pure fersknerne igennem en sigte.
- Rør pureen med flormelis og vaniljepasta.
- Varm citronsaften op og rør husblassen ud heri.
- Hæld citronsaften i pureen og rør det sammen.
- Rør herefter skyr i.
- Pisk fløden til let skum og vend det i ferskenpureen af to omgange.
- Fordel ferskenmoussen i de to forme og sæt på frys natten over. Har du ikke de forme jeg har brugt, så brug nogle andre.
- Næste dag bages kagen.
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Smelt smørret og rør det i.
- Kagehvedemel vendes i dejen.
- Vend forsigtigt hakket chokolade, valnødder og ferskner i mindre stykker i
- Kom bagepapir på bunden af en 21 cm springform.
- Hæld dejen i springformen og bag kagen ca. 30-40 min. Den må gerne være lige til den underbagte side, da det er en lys brownie.
- Lad kagen afkøle på en rist.
- Befri kagen for springform og bagepapir.
- Koldskålsmousse.
- Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
- Varm citronsaft op med sukker og lad sukkeret smelte.
- Opløs husblassen i citronsaften.
- Rør citronsaften i koldskålen.
- PIsk fløde let til bløde toppe.
- Rør fløden i koldskålen af to omgange.
- Samling af kagen:
- Tag de to forme op af fryseren og befri ferskenmoussen af formene.
- Placer en kagering, 23 cm, med et stykke kageplast inden i, på et spækbræt beklædt med bagepapir.
- Læg først kagen i, den hele boble krans lægges på kagen og koldskålsmoussen hældes ud over.
- Den sidste krans lægges forsigtigt øverst på koldskålsmoussen.
- Hele herligheden skal på frost i mindst 3 timer og gerne til dagen efter.
- Når kagen er frosset helt, befries kagen fra kageringen og kageplasten.
- Sæt kagen på et fint fad og lad den tø op i køleskabet. Det kan sagten gøres over natten.
- Pynt:
- Kagen er pyntet med et chokoladebånd.
- Mål omkredsen på kagen og klip et stykke kageplast der passer. Det skal være 3-4 cm i højden.
- Temperere chokoladen og tilsæt evt lidt gul pulverfarve.
- Smør chokoladen ud på kageplasten og lad det næsten sætte sig.
- Tag kageplasten med chokoladen og sæt det omkring kagen forneden og lad chokoladen sætte sig helt.
- Fjern forsigtigt kageplasten fra kagen.
- Pynt med chokoladekugler og blomster, som du syntes.
- Nu har du den flotteste sommer fersken blondie kage.