Jule macarons.
Denne opskrift på macarons virker hver gang for mig. Og tro mig, jeg har været rigtig mange opskrifter igennem og bagt rigtig mange macarons der endte i skællespanden, fordi de ikke fik fødder eller lignede vulkaner. Macarons kan ikke tåle træk og fugtigt vejr, så hold dine vinduer og døre lukket.
Snemænd med hvid chokolade creme med cakefactor og karamel.
Julemands maver med hvid chokolade creme med Amarena kirsebær saft og små stykker af Amarena kirsebær.
Fine små jule macarons. Du kan selvfølgelig lave lige præcis de figurer du ønsker eller bare helt klassisk runde.
Er du ikke så øvet med en sprøjtepose, så tegn dine figurer på bagsiden af bagepapiret med en blyant, så dine macaron bliver lige store. De skal passe sammen i størrelsen 2 og 2.
Har du ikke cakefactor, kan du sagtens bruge julekrydderier. Men du burde prøve cakefactor, den indeholder alle de klassiske varme julekrydderi smage.
Læg gerne dine macarons sammen dagen før de skal spises, så de kan nå, at smelte sammen.
Ingredienser
- 200 g Flormelis Sigtet
- 200 g Mandelmel Sigtet
- 65 g Æggehvide Gamle æg, stuetemperatur
- 80 g Æggehvide Gamle æg, stuetemperatur
- 50 g Perlesukker
- 150 g Alm. hvidt sukker
- 50 g Vand
Hvid chokolade creme:
- 3 blade Husblas
- 300 g Hvid chokolade
- 5 dl Fløde
Fyld:
- Amarena kirsebær
- Pasta farve
- Flormelis
Karamel:
- 1 pose Karameller eller
- 1 dåse Dulce de leche
Sådan gør du
- Start med den hvide chokolade creme, den skal på køl til næste dag.
- Læg husblas i koldt vand i 10 min
- Hak chokoladen fint
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Knug vandet af husblas og smelt dem i fløden.
- Hæld fløden over chokoladen og rør massen homogen.
- Læg film helt ned over massen og sæt på køl.
- Nu til macarons.
- Mandelmel og flormelis skal sigtes, det tager lidt tid.
- Mandelmel og flormelis blandes med de 65 g æggehvider i en skål.
- I en gryde koges vand, sukker og perlesukker op til118 grader.
- Imens piskes de 80 g æggehvider helt stive.
- Når sukkermassen i gryden når de 118 grader, hældes sukkermassen ned i de stift pisket æggehvider i en tynd stråle ude langs siden, imens røremaskinen kører på mellem hastighed.
- Når hele sukkermassen er inkorporeret i æggehviderne, skal røremaskinen op på fuld skrue og stå og piske til skålen er håndvarm under skålen, det tager ca. 10 min.
- Kom 1/3 af marengsen op i skålen med mandelmels massen og rør godt til.
- Tilsæt resten af marengsen og vend massen sammen.
- Du skal røre til massen er sammenhængende og kun løber en lille smule, når du tager en skefuld af massen og lægger den ned igen.
- Del massen op i portioner og indfarv med pastafarver. Rør så lidt i massen som muligt.
- Kom hver farve i en engangssprøjtepose og afsæt de ønskede figurer på bagepapir på bageplade. Husk at de hører sammen 2 og 2. Det er en god ide, at tegne faconen på bagsiden af bagepapiret med en blyant.
- Bank bagepladen let ned i bordet et par gange.
- Lad bagepladen stå på køkkenbordet imens ovnen varmer op til 160 grader ikke varmluft, men over og under varme.
- Bag en plade af gangen, lige under midten.
- Bagetiden er 10 min i min ovn.
- Efter 6 minutter vender jeg pladen om og skruer ned til 140 grader.
- Inden næste plade, varmes ovnen op til 160 grader igen. Afkøles helt inden dine macarons tages af bagepapiret.
- Dekorer 1/2 delen af dine macarons med glasur ( æggehvide og flormelis der er rørt sammen ) tilsat farve.
- Den hvide chokolade creme piskes hurtigt igennem. Ikke for meget, da den kan skille.
- Smag chokolade cremen til med cakefactor i den ene 1/2 del og amarena saft i den anden.
- Kom begge slags i hver sin sprøjtepose og har du en tyl med riller, så brug den.
- Kom karamel i midten af de nederste snemænd og fyld op hele vejen rundt om, med chokolade cremen med cakefactor, læg den dekoreret snemand oven på.
- I julemands maven lægges lidt amarena kirsebær i midten af de udekoreret og der fyldes op med hvid chokolade creme til smagt med amarena saft. Læg dem sammen.
- Macarons opbevares på køl i en tætsluttende boks.