Kærnemælksbrød
Et let og dejligt blødt brød, der er nemt at bage. Med en let syrlighed fra kærnemælken.
Kærnemælksbrød
Equipment
- Røremaskine
Ingredienser
- 20 g rødgær / eller 50 g alm. gær Rødgær kan købes hos Nyborgs Room
- 6 dl Kærnemælk
- 4 tsk Salt
- 2 tsk Bageinzymer / kan undlades Købes hos Nyborgs Room
- 4 tsk Sukker
- 2 Æg
- 100 g Blødt smør
- 450 g Tipo 00 mel
- 450 g Hvedemel
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i røremaskinen og lad røremaskinen ælte i 10 minutter til dejen "slasker" op af siderne på røreskålen. Dejen er lidt våd, men det skal den være.
- Lad dejen hæve i 2 timer eller til dobbelt str. Min dej hæver altid i en stor plastbeholder med låg.
- Dejen hældes ud på bordet i lidt mel og deles i to.Brødet skal spændes op, det vil sige, at du tager den ene hånd og ligger den oven på brødet og trækker hånden ind under brødet, så dejen trækkes med, dette gøres på alle fire sider. Dejen formes i den ønskede facon og lægges på bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.Brødet skal efterhæve i 30 minutter på bagepladen overdækket.
- Brødet snittes i overfladen i et pænt mønster, eller bare et par tværgående snit.
- Bages 30-40 minutter alt efter ovn.
Noter
Bruger du alm gær, skal mælken lunes. Derefter tilsættes resten af ingredienserne som beskrevet, dog salt efter tipo 00 mel.
Rødgær er et fantastisk produkt, at have i sin bageskuffe, da det kan holde sig meget længe ( 5 år på frys ) og du ikke skal huske at købe frisk gær, når bagelysten lige dukker op.
Bageenzymer giver dit brød:
-en sprød skorpe
-en bedre hæveevne
-længere holdbarhed
-en bedre krumme
Kærnemælksbrødet er fryseegnet. Det frosne brød skal lige en meget hurtig tur under vandhanen, derefter bages det ca. 10 min. på 180 grader varmluft.
Kærnemælksbrødet holder sig friskt og blødt i flere dage.