Luksus havregrynskugler
Havregrynskugler er endnu et barndomsminde, der hører julen til. Jeg er ikke sikker på, at vi fik dem med rom i. Der var sikkert essens i. Jeg er bare ikke så god til essens og fortrækker rigtig rom. Og så syntes jeg, at en rigtig stærk kaffe, som espresso klæder havregrynskuglerne godt. Ligesom perlesukkeret uden på, giver lidt knasende effekt.
Havregrynskugler er så nemme at lave, at selv mindre børn, kan lave dem alene. Og tro mig, dit barn vil revne af stolthed, når det færdige resultat er klar til servering.
Luksus havregrynskugler er også en fin værtindegave eller til forkælelse af bedsteforældrene.
Som med alt andet, smag dig frem, inden du heller alt kaffe og rom i. Smag er som bekendt individuelt.
Antal: 50 stk. ca.
Ingredienser
- 200 g Havregryn, de fine
- 150 g Sukker
- 100 g Smør, blødt
- 35 g Kakao. Jeg bruger Valrhona. Den er usødet, men har en meget dyb og lækker smag.
- 50 ml Espresso. Eller meget stærk kaffe.
- 1-2 spsk Mørk god rom.
- 1 tsk Vaniljepasta. Eller 1/4 vaniljestang.
Pynt:
- 5 spsk Perlesukker.
Sådan gør du
- Ælt alle ingredienser sammen.
- Smag til med rom og kaffe.
- Tril til kugler i dine hænder.
- Læg kuglerne på bagepapir og stil dem på køl en 1/2 time, hvis kuglerne er meget bløde.
- Kom perlesukker i en flad skål og kom 5 kugler op i. Drej skålen rundt, så alle kugler er dækket af perlesukker. Gentag.
- Opbevar havregrynskuglerne på køl i en tæt sluttende bøtte.