MUSLIBAR MED CHOKOLADEKARAMEL

MUSLIBAR MED CHOKOLADEKARAMEL

En vanvittig lækker lille sag, som smager himmelsk. Til den lille lækkersult, børnenes madpakker eller eftermiddagssnack. Tag børnene med i køkkenet, tøm skuffer og skabe. Brug det du har. Jeg har brugt det, der var i mine skuffer. Mine muslibar er pakket ind i lidt bagepapir med en elastik om. Det tænker jeg, er noget alle har liggende.

Muslibar med chokoladekaramel

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Snack
Antal: 16

Equipment

  • Termometer

Ingredienser

  • 50 g Solsikkekerner
  • 50 g Pecannødder, hakkede
  • 50 g Mandler, hakkede
  • 25 g Tørrede morbær Helsekostbutik/Fødevarebutik
  • 25 g Hampefrø Helsekostbutik/Fødevarebutik
  • 20 g Kakaonips Helsekostbutik/Fødevarebutik
  • 50 g Poppede rugkerner Nyborgs-room.com
  • 50 g Pifpafpuf
  • 10 g Frysetørrede hindbær Fødevarebutik

Karamel:

  • 2 dl Fløde
  • 100 g Sukker
  • 100 g Glukosesirup
  • 150 g Mørk chokolade af god kvalitet

Pynt:

  • Ruby Chokoladeperler eller hakket chokolade/nødder

Sådan gør du

  • Start med at veje alle ingredienserne af.
  • Find en firkantet beholder og for den med bagepapir. Først den ene vej og derefter den anden vej.
  • I en gryde kommer du sukker, fløde og glukose.
  • Massen skal op og koge. Rør med en dejskraber og pas på det ikke brænder fast i bunden.
  • PAS PÅ BØRNENE, HJÆLP DEM
  • Brug et termometer til at holde øje med temperaturen.
  • Når massen når 115-117 grader er karamellen færdig.
  • Tag gryden af varmen og smelt fint hakkede chokolade heri.
  • Resten af ingredienserne kommes i karamellen og røres godt rundt.
  • Hele herligheden hældes op i den beholder du har valgt. Tryk massen godt ned, drys med chokoladekugler eller andet pynt.
  • Stilles på køl en times tid eller to, til massen er helt kold.
  • Tag hele massen op og skær dine muslibar i passende stykker
  • Dine muslibar opbevares på køl, selvfølgelig i en tætsluttende beholder, hvid de når dertil.
  • Så er der bare tilbage og sige:
    Nyd dem.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *