Romkuglemasse, Halloween, spøg og skæmt.
Jeg er mange gange blevet spurgt, om en opskrift på romkugler og har endelig fået skrevet den ned.
Men det er kun en rettesnor, da det afhænger af kageudvalget. Om du har ren chokoladekage, eller lys kage/ vanilje kage, eller begge dele.
Brug opskriften som udgangspunkt og smag dig frem til det, du godt kan li`.
Her efter er det op til dig om du vil trille massen til romkugler og dyppe i krymmel eller i chokolade, lave træstammer med marcipan, eller som jeg træstammemumier.
Vigtigst af alt…..husk at gemme alle kagerester i fryseren.
Ingredienser
- 500 g Chokoladekage rester
- 200 g Hindbærsyltetøj
- 1/2 dl Rom
- 100 g Smeltet mørk chokolade
- 100 g Revet marcipan
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en røreskål og rør sammen.
- Eller ælt alt sammen med hænderne.
- Smag massen til med mere syltetøj, hvis den skal være mere sød.
- Smag massen til med mere rom, hvis du syntes.
- Massen kan tilsættes 2 spsk. kakaopulver hvis du har 1/2 chokoladekage og 1/2 lyskage.
- Husk at din masse skal smage, som du bedst kan li`.
- Stil massen på køl en halv time, så er den nemmere, at arbejde med.
- Herefter er det op til dig om massen skal blive til romkugler, træstammer eller noget tredje.
- Jeg har lavet mumier af min masse. ved at lave lange marcipan strimler og vikle dem omkring massen. Sat øjne på.
- Skal mumierne være lidt ulækre, så lav et lille hul, kom lidt hindbærsyltetøj i og tril små orme af marcipan.
- Tilføj skeletdele.