Store chewy cookies
Store chewy cookies med tre slags chokolade og flagesalt på toppen. Smager skønt og er meget nemme at fremtrylle. Prøv dem, du bliver ikke skuffet.
Jeg har valgt, at bruge tre slags sukker, for at få dybde i smagen og tre slags chokolade fordi det smager godt. Bla. Callebaut Gold der har karamelsmag og passer godt til de mørke noter i det mørke sukker.
Har du almindeligt sukker og en slags chokolade, bruger du det. Det giver bare en anden lækker smag. Lad det endeligt ikke, holde dig tilbage for at bage.
Store chewy cookies
Antal: 16
Ingredienser
- 100 g Mørk rørsukker
- 100 g Lys rørsukker
- 60 g Muscovado sukker
- 1 tsk Salt
- 150 g Smeltet smør
- 2 stk Æg
- 1 tsk Vanilje paste
- 1/2 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Natron
- 225 g Hvedemel
- 100 g Lyse chokoladeknapper Jeg har brugt Callebaut velvet 32 %
- 100 g Mælke chokoladeknapper/ karamel Jeg har brugt Callebaut gold 30,4 %
- 100 g Mørke chokoladeknapper Jeg har brugt Callebaut 811 54,5 %
Topping:
- 1/2 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Pisk sukker, vaniljepasta og smeltet smør godt.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Si de tørre ingredienser ned i massen og rør det sammen med en grydeske.
- Kom chokoladeknapperne i og rør det kun lige sammen.
- Lad dejen hvile 30 min på køl.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- På en bageplade med bagepapir sættes dejen med en iskugleske, har du ikke det, bruger du en spiseske med top.Dejkuglerne flader meget ud, så sæt kun 4 på hver plade.
- Drys hver kugle med lidt flagesalt.
- Bages i ovnen ca. 15 min. Dine cookies skal stadig være let bløde, når de er færdig bagt.
- Afkøles og løsnes fra bagepapiret.
- Nydes eller opbevares i kagedåse.