Vinter græskarkage med jule smage.

Vinter græskarkage med jule smage.

Denne kage er en lækker vinter julekage med butternut, kvæde, skum og masser af krydderier.

Kagen blev til, da jeg havde købt en udfordringsbox fra @kagerogsager.dk. Egentligt var der i boxen lagt op til Halloween, men der kom andre ting i vejen, så derfor blev det en vinter kage.

Den kan sagtens bages i en anden form end en firkantet.

Er du ikke til kvæde, så køb en abrikosmarmelade og kom i, i stedet for. Men kan du købe kvæder, eller som jeg har dem i haven, så brug dem, de dufter og smager himmelsk.

Lad dig ikke skræmme af chokolade pynten. Du pynter bare på din måde. Intet er forkert, intet er rigtigt.

Kagen smager fuldstændigt fantastisk, lidt ala honning bomber, til trods for, at der ikke er honning i.

Du må endelig ikke snyde dig selv for kagen……………der er kun en ting at sige, sæt igang.

Equipment

  • Firkantet form
  • Kageplast
  • Sprøjteposer

Ingredienser

  • 3 Æg str L
  • 200 g Muscovadosukker
  • 2 dl Kærnemælk
  • 150 g Hvedemel
  • 1 1/2 stk Bagepulver
  • 1 stk Kanel
  • 1 tsk Stødt muskatnød
  • 1/2 tsk Stødt kardemomme
  • 1/2 tsk Stødt ingefær
  • 1/4 tsk Salt
  • 275 g Butternut, skrællet og revet
  • 50 g Valnødder, hakket
  • 50 g Hasselnødder, hakket
  • 50 g Hvid chokolade, hakket

Kvædemarmelade:

  • 150 g Kvæde, skællet og skåret i små tern.
  • 150 g Rørsukker
  • 1/2 dl Vand
  • 1/2 Vaniljestang, korn her af.

Flødebolleskum:

  • 1 pose Dr. Oetker perfect meringues
  • 1/2 tsk Cakefactor

Butternut mousse:

  • 225 g Butternut, skrællet og skåret i små stykker.
  • 4 spsk Sukker
  • 4 spsk Citronsaft
  • 2 bl Husblas
  • 2 1/2 dl Fløde
  • 50 g Hvid chokolade

Pynt:

  • Blomster
  • Hvid chokolade, hvis det ønskes
  • Transfer sheets, hvis det ønskes.

Sådan gør du

Kvædemarmelade:

  • Kog alle ingredienser til kvæden er mør. ca 30 min.
  • Blend massen.
  • Stil på køl. En stor flad bøtte, så køler marmeladen hurtigere.

Kagen:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk sukker og æg i 5 min, så det bliver en meget luftig masse.
  • Tilsæt mel, krydderier, salt og kærnemælk og vend det sammen.
  • Vend butternut, nødder og chokolade i.
  • Foer formen med bagepapir og kom massen i.
  • Bages på 2. nederste ribbe i ca. 30 min. til kagen er gennembagt,
  • Afkøl kagen.
  • Skær 1 cm af kagen på alle 4 sider.
  • Del kagen i to lige store bunde.

Flødebolleskum:

  • Se instruktion på posen og tilsæt cakefactor
  • Kom skummet på sprøjtepose.

Butternut mousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kog butternut, sukker og citronsaft til butternutten er mør.
  • Blend og purer massen igennem en si. Så den er helt lækker.
  • Smelt husblas i massen. Rør med en dejskraber.
  • Smelt chokoladen i micro og vend i massen.
  • Pisk fløden let. Den skal være ret flydende.
  • Vend fløden i butternut massen.
  • Kom massen på sprøjtepose.

Samling af kagen:

  • Klip bagepapir til, så det passer i bunden af den rengjorte form
  • Klip 4 stykker kageplast, så de passer til formens sider og stil dem i formen. Hold dem på plads med papirsklips.
  • Læg den ene bund i formen. Så der er 1 cm luft hele vejen rundt.
  • Smør marmeladen oven på bunden. Og kun på bunden, det må ikke komme ud over kanten.
  • Sprøjt skummet oven på marmeladen. Stadigvæk må det ikke komme ud over kanten af kagen.
  • Læg den sidste bund oven på.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen med mousse og før posen ned langs siden og sprøjt moussen i. Resten af moussen kommes på toppen og glattes ud.
  • Bank formen let i mod bordet et par gange.
  • Sæt formen på frys i mindst 4 timer eller natten over.

Pyntning af kagen:

  • Kagen befries fra form, kageplast og bagepapir.
  • Sættes på et fad og optøes ca. 2 timer i køleskab.
  • Jeg har smurt tempereret chokolade på et transfer sheets og skåret det i 4 lige store stykker. Der sættes på kagens sider.
  • Tempereret hvid chokolade er lavet til snirkler til toppen.
  • Pyntet med de spiselige blomster der var i haven, der passede i farven.
  • Pynt som du har lyst og evner til.
  • Velbekomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *