Rør surdej eller dej fra sidste gang, hvis du har, ellers får du det nu, sammen med salt, sirup, vand med en grydeske i en stor skål.
Tilsæt de to slags mel og rør det godt sammen.
Læg et vådt viskestykke over og lad skålen stå på køkkenbordet natten over.
Næste dag tilsættes først en øl, rør det sammen.
Tilsæt resten og rør det sammen , stadig bare med en grydeske.
Smør formen med oliemargarine.
Bruger du ikke surdej, så tag et lille glas og fyld det med 200 g dej. Gem det i køleskabet, til næste gang. (bruges inden for tre uger )
Hæld dejen i formen, bank den mod bordet et par gange.
Drys sesam på toppen.
Lad formen med dejen stå på køkkenbordet 6 timer med film over.
Opvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
Bages ca. 2 timer. Mål temperaturen, den skal være 98 grader. Så er rugbrødet færdigt.
Vend det færdige rugbrød ud, pak det i et viskestykke og en plastpose til det er koldt. Så bliver skorpen til at skære.
Vent med at skære rugbrødet til næste dag.
Opbevar dit rugbrød i en plastpose.
Velbekomme.